Kacsacomb puliszkával és almakompóttal
Könnyebb mint hinnéd
- Közepes
- evkass60-90 perc
- 2020-11-21727.5 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 727.5 |
kJ: | 2988 |
Szénhidrát: | 109.01 |
Amelyből cukrok: | 63.48 |
Zsír: | 13.88 |
Amelyből telített zsírsavak: | 4.72 |
Rost: | 8.75 |
Fehérje: | 42.01 |
Só: | 1.63 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
…
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 20dkgKukoricadara (általános)
- 1kgAlma (általános)
- 80dkgKacsahús (általános)
- 1tk. ( csapott )Só, tengeri (általános)
- 6dlVíz, ivóvíz
- 15dkgkristálycukor SweetFamily
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
- 4 főre 4 db kacsacombot vásároltam.
- A combokat megtisztítottam, lemostam, a vizet leitattam róla, majd beirdaltam úgy, hogy csak a bőrét vágtam fel óvatosan.
- Sózás, borsozás után tepsibe rakva először megpároltam majd amikor megpuhult, levéve róla az alufóliát arany-barnára sütöttem.
- Amíg sült elkészítettem a puliszkát, vizet felforraltam és abba folyamatosan adagolva a kukoricalisztet beleöntöttem. Sűrű kevergetés mellett kb 15-20 perc alatt készre főztem. Vigyázni kell amikor már ragyog nehogy megégessen!
- Az almát megpucoltam apró darabokra vágtam majd szegfűszeggel és fahéjjal ízesítettem és megfőztem. Cukor ízlés szerint adagoltam